Blogs de Antonio Boix

Mis blogs son Altamira (Historia del Arte, Cine, Televisión, Fotografía y Cómic), Heródoto (Ciencias Sociales y Pensamiento) y Mirador (Joan Miró, Arte y Cultura Contemporáneos).

lunes, 17 de septiembre de 2012

Conceptes de Geografia: el sector secundari.

            Vocabulari de Geografia d’Espanya en 2n de Batxillerat.
Conceptes del sector secundari: indústria, mineria i construcció.
Energies alternatives: les energies no fòssils, renovables i no contaminants, com la solar, eòlica, hidràulica, biomassa, mareomotriu...

Resultado de imagen de parque tecnologico

Resultado de imagen de parque tecnologico

Parc tecnològic: zona especialitzada en indústries d’alt contingut tecnològic, amb bones comunicacions i mà d’obra especialitzada, com el Parc Bit a Mallorca.

Deslocalització industrial: procés de moviment espacial de les fàbriques, en cerca de llocs més barats, ben comunicats, amb més mà d’obra i més barata, més propers als mercats i altres factors. Exemples són els desplaçaments de les indústries tèxtil, de sabates o joguines als països emergents.

Resultado de imagen de blogspot reindustrializar

Resultado de imagen de blogspot reindustrializar

Reindustrialització: procés de regeneració de les activitats industrials en una antiga zona industrial, amb el suport o no de l’Estat i altres institucions. Comporta generalment subvencions i ajudes econòmiques.

Indústria puntera: la indústria que està a la avantguarda tecnològica. Generalment es diu de les noves activitats industrials, com ara producció de software, equips informàtics i de telecomunicacions, etc.

Indústria madura: la indústria amb més antiquitat i competència a nivell internacional, generalment amb tecnologies que ja no poden avençar amb rapidesa. Per exemple, la fabricació d’acer, automòbils, tèxtil, sabates...

No hay comentarios: